Окупанти агітують дітей з інтернатів на Луганщині вступати до академії слідчого комітету

Дата: 24 Березня 2024
A+ A- Підписатися

На тимчасово окупованій Луганщині представники слідчого комітету РФ агітують вихованців інтернатів вступати до профільних навчальних закладів та обіцяють працевлаштування в Росії.

Про це поінформував начальник Луганської ОВА Артем Лисогор.

Ілюстративне зображення

Представники слідчого комітету РФ проводять бесіди зі співробітниками будинків-інтернатів та їхніми вихованцями у так званій “ЛНР”, агітуючи підлітків вступати на навчання до відповідних закладів“, йдеться в повідомленні.

За даними ЦНС, йдеться про академії у Москві, Санкт-Петербурзі та у філії, яка розташована у захопленому Луганську. Після навчання окупанти обіцяють українським підліткам розподілення у різні регіони Росії.

Лисогор додав, що у РФ готують зміни до законодавства, “які дозволять примусово мобілізувати якомога більше чоловіків саме з окупованих територій”.

Крім того, передбачається анулювання всіх документів, що надавали відтермінування. Ця норма закону діятиме виключно у захоплених регіонах.

Нагадаємо, що достеменно не відомо, скількох українців примусово мобілізувала Росія на війну проти України, але українські посадовці раніше казали про те, що лише на окупованій Луганщині під “мобілізацію” потрапило понад половину чоловіків. За оцінюванням правозахисників, може йтися про більш ніж 100 тисяч людей.

Нещодавно стало відомо, що понад 40% військовополонених в Україні – мешканці окупованих районів Донеччини та Луганщини. Не всі вони є примусово мобілізованими. 

Якщо ви мешкаєте на окупованих територіях, то ознайомтеся з інструкцією про те, що робити, якщо вас насильно призивають на війну. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter