На окупованій Луганщині російські військові зґвалтували 12-річну дівчинку – СБУ

Дата: 13 Листопада 2022
A+ A- Підписатися
На тимчасово окупованій території Луганської області російські солдати зґвалтували 12-річну дівчинку. А на Донеччині сексуального насильства з боку окупантів зазнала жінка.
 
Про це йдеться у перехопленні Служби безпеки України.
 
Фото: Depositphotos

Поки одні загарбники тікають з Херсона, інші росіяни на тимчасово захопленій Луганщині показують своє “геройство” через нові воєнні злочини. Цього разу нелюди зґвалтували 12-річну дівчинку. А на захопленій Донеччині жертвою росіян стала жінка“, – зазначили в СБУ.

У розпорядження правоохоронців потрапили два перехоплення, на яких російські військовослужбовці розповідають про свої злочини.

Ці військовослужбовці зґвалтували 12-річну дівчинку, 10 осіб, їх знайти не можуть. І тому не випускають з міста нікого”, – розповідає дівчині російський солдат, якого нещодавно мобілізували в Росії, та чий підрозділ базується у Кремінній на Луганщині. 

Мобілізований з-під Бахмута скаржиться в розмові на обмеження у пересуванні з цієї ж причини.

“Тепер ні в місто, нікуди не виїдемо… Там дезертири жінку зґвалтували. Кажуть або дезертири мобілізовані, або добровольці”, – розповідає чоловік.

За словами українських правоохоронців стан жертв росіян не цікавить. Для них важливо лише “вийти в місто”.

“Що ж, Збройні сили України зроблять усе, аби цей “вихід” для збіговиська ґвалтівників і мародерів був лише в один кінець”, – наголосили в СБУ і додали, що ті, хто виживе, отримають законне покарання.

У відомстві нагадали, що системно працюють над виявленням воєнних злочинів Росії. Слідчі спецслужби відкрили вже майже 16 тисяч кримінальних проваджень за ст. 438 Кримінального кодексу України – порушення законів та звичаїв війни.

Нагадаємо, сейм Литви ухвалив резолюцію, в якій рішуче засудив військову агресію Росії, систематичне і широкомасштабне застосування сексуального насильства та інші воєнні злочини проти народу України. Автори документа також закликали долучитися до створення Спеціального міжнародного кримінального трибуналу. 

Раніше ZMINA повідомляла, що за фактами вчинення сексуальних злочинів військовослужбовцями збройних сил Росії в Україні розпочали вже 43 кримінальних провадження. Серед зафіксованих злочинів є групові зґвалтування та зґвалтування неповнолітніх. 

Найбільше потерпілих виявили на Київщині – 15, ще троє на Чернігівщині та по одному в Харківській, Донецькій і Херсонській областях. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter