На окупованій частині Запорізької області росіяни збільшують кількість своїх “адміністративних органів”

Дата: 12 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Окупанти збільшують кількість своїх “адміністративних органів”, які видають російські паспорти у тимчасово захоплених районах Запорізької області.

Про це мер Мелітополя Іван Федоров розповів в ефірі національного телемарафону.

“Ворог відкриває більше своїх “адміністративних органів“… які продовжують видавати російські паспорти. В Мелітополі вони захопили ще два приміщення – це магазини в різних районах міста, на базі яких і відкривають ЦНАП, аби видавати документи”, – повідомив він.

Посадовець додав, що в окупації без російських документів не можна ні отримати медичну допомогу, ні навіть пересуватись на автомобілі.

Після псевдовиборів, як зазначив мер Мелітополя, росіяни посилили тиск на населення.

”Ворог посилює свою присутність відкриттям своїх фейкових органів”, – зазначив Федоров.

За його даними, вимушено отримали російські паспорти не більш як 50% мешканців, які залишаються на окупованих територіях.

Нагадаємо, на початку квітня поточного року ZMINA повідомляла, що росіяни посилюють тиск на мешканців тимчасово окупованих територій Запорізької області та примушують ставати в черги по паспорти РФ. Для цього вони відкривають більше відділків так званої “міграційної служби”, організовують мобільні пункти видавання паспортів у приміщеннях сільських адміністрацій, а також ходять домівками місцевих мешканців та погрозами змушують отримувати російські документи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter