На Одещині працівники дитсадка ображали дитину: Омбудсман звернувся до поліції та взяв справу на особистий контроль

Дата: 14 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Соцмережами ширяться записи, на яких представники приватного дитячого садочка в селищі Великодолинське Одеської області цькують дворічну вихованку. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на інцидент – звернувся до Головного Управління Національної поліції в Одеській області з метою якісного й неупередженого розслідування та взяв справу на особистий контроль.

Про це він повідомив на своїй телеграм-сторінці.

Працівники дитсадка, у якому цькували дитину. Фото: “Альтернатива”

Кілька днів тому одеський портал “Альтернатива” виявив у мережі допис матері дитини та аудіозаписи, на яких, як стверджується, розмовляє подружжя, яке працює у садку.

Жінка заявила, що після відвідин закладу дитина почала “поводити себе неадекватно”, вживати лайку й відмовлялася йти туди знову. Тоді вона дала дівчинці іграшку з диктофоном. Саме так і вдалося отримати записи. 

На матеріалах чути плач дитини та розмови жінки й чоловіка з дівчинкою. Зокрема, вони казали їй: “Коза бл*дь драна, пішла в кімнату”, “Якщо [ім’я дитини] буде плакати – Наташа робитиме [ім’я дитини] укол, добре?”, “Кажи “собака”, або я тебе викину собаці”. Чоловік також погрожував, що зараз візьме кота і відірве йому голову. 

Журналісти, як зазначає hromadske, знайшли цих вихователів. А втім, вони відмовилися коментувати інцидент. Працівники “Альтернативи” викликали поліцію на адресу садка та написали заяву до правоохоронних органів.

“Дівчинці погрожували нанести тілесні ушкодження, принижували, використовували нецензурну лексику і залякували. Ще більш обурливим є те, що керівництво закладу не відреагувало на інцидент, ба більше, проігнорувало його після звернення батьків дівчинки. Будь-яке насилля стосовно дітей потребує негайного реагування”, – наголосив Лубінець.

Насамкінець він додав, що жодна дитина не може бути об’єктом незаконного посягання на її честь і гідність, не може бути піддана катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню. 

Нагадаємо, що у лютому минулого року у Києві правоохоронці оголосили підозри чотирьом вихователям корекційного дитячого садка, які катували та знущалися з дітей. Так, у приміщенні приватного закладу серед “методів” виховання було фізичне та психологічне насильство. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter