На наступні сім років для адаптації Миколаївщини до кліматичних змін потрібно витратити понад 150 мільйонів євро

Дата: 19 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Згідно з кліматичною стратегією Миколаївської області, на наступні сім років для адаптації регіону до кліматичних змін потрібно понад 150 мільйонів євро. 

Про це розповіли в Міндовкіллі. 

Ілюстраційне зображення. Фото: patriot.zt.ua
Урядовці кажуть, що розуміють важливість відбудови найбільш постраждалих від війни областей з урахуванням адаптаційних заходів та зміни клімату. 

Регіональні кліматичні стратегії є першими кроками до глобальної мети. Сподіваюсь, що такі стратегії невдовзі будуть розроблені для кожної області”, – каже заступниця міністра захисту довкілля Вікторія Киреєва

Україна, за розрахунками екологів, потрапила до регіонів планети, де зміна клімату відчувається найгостріше, а Миколаївщина переживає ці зміни чи не найгірше через посухи та загальне зростання максимальної температури. 

Експерти розробили 172 заходи для області, на реалізацію яких і потрібно понад 150 мільйонів євро. Серед найперспективніших називають рослинництво, рекреацію, подорожі та туризм. 

Миколаївські посадовці не вперше кажуть, що туризм є одним з напрямів, які потребують розвитку в регіоні. Кілька років тому голова тамтешньої ОДА Віталій Кім, презентуючи можливості регіону в цій сфері, втрапив у сексистський сандал. Посадовець вважає, що краса місцевих жінок є однією з переваг області, а всім туристам треба пропонувати “мінімальний джентльменський набір”. 

Нагадаємо, що в уряді планують створити до 4,2 мільйона “зелених робочих місць”, компенсуючи втрати від війни. 

Україна входить до десятка країн з найвищими показниками смертності від хвороб, які провокує забруднене довкілля.

Через російську агресію українська екологія зазнала збитків на кілька трильйонів гривень. Кореспондентка ZMINA з’ясовувала в Гаазі, як можна домогтися відповідальності за підрив, наприклад, Каховської ГЕС у міжнародних судах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter