В уряді планують створити до 4,2 мільйона “зелених робочих місць”, компенсуючи втрати від війни

Дата: 28 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Компенсуючи втрати від війни, в уряді планують створити до 4,2 мільйона так званих зелених робочих місць. 

Про це розповіли в уряді. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Pixabay

“Зелені робочі місця” – це робочі місця, створені в результаті врахування в процесах модернізації принципів сталого розвитку. Ці принципи мають поєднувати задоволення сучасних потреб людства із захистом інтересів майбутніх поколінь. 

У Кабміні не уточнюють, у яких саме сферах урядовці планують створити до 4,2 мільйона робочих місць, втім зазвичай “зелені” місця стосуються сфер, пов’язаних із транспортним сектором, поновлюваними джерелами енергії, будівництвом та управлінням відходами.

До прикладу, нещодавно на Одещині підписали меморандум для будівництва сміттєпереробних заводів європейського зразка. Такі ж планують збудувати в Києві, Полтаві та Івано-Франківську. 

За словами міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця, попри війну Україна робить акцент на зелених проєктах, ухвалює необхідні євроінтеграційні закони, пов’язані з екологією, відновлює ліси, а також запроваджує цифровізацію деяких процесів. 

Окрім цього, з німецькими партнерами запустили Кліматичний офіс в Україні, який, за задумом посадовців, має стати інструментом, що дозволить залучати “зелені фінанси” на післявоєнне відновлення країни. 

Нагадаємо, що Україна входить до десятка країн з найвищими показниками смертності від хвороб, які провокує забруднене довкілля

Через російську агресію українська екологія зазнала збитків на кілька трильйонів гривень. Кореспондентка ZMINA з’ясовувала в Гаазі, як можна домогтися відповідальності за підрив, наприклад, Каховської ГЕС у міжнародних судах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter