На Миколаївщині замість зруйнованого росіянами навчального закладу відкрили тимчасову школу

Дата: 02 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У Широківській громаді Миколаївської області відкрили тимчасову школу на 200 дітей замість тієї, яку зруйнували російські окупанти.

Про це повідомили у пресслужбі Миколаївської ОВА.

У Широківській громаді в Баштанському районі відкрили тимчасову школу, адже сільська школа була повністю зруйнована внаслідок агресії РФ. Проєкт був реалізований фондом savED разом із партнерами, надаючи майже 200 дітям можливість продовжити навчання“, йдеться у повідомленні.

Як розповів очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім, нова школа це дуже сучасний та комфортний простір. На його думку, рівень навчання тут значно покращиться, адже все зроблено якісно і з турботою про дітей.

Відкривати 1 червня освітній простір на Миколаївщині – вже добра традиція команди savED. Торік у цей день фонд презентував освітні центри у Миколаєві, сьогодні відкриває тимчасову школу у селі, де заклади освіти повністю зруйновані ворогом“, сказав Кім.

Це вже друга тимчасова школа, яку savED облаштував в області, зазначили в Миколаївській ОВА. За понад рік роботи на Миколаївщині благодійного фонду SavED, що займається відновленням доступу до освіти у громадах, які постраждали від війни, в регіоні створили 20 освітніх центрів для дітей і молоді, облаштували 5 укриттів, на черзі – шосте. У 12 громадах savED реалізує програму для молоді UActive.

 “Рік тому, коли ми приїхали сюди, нас зустріли руїни школи й водночас очі дітей, яким ніде було зустрітись на урок, пограти в настільні ігри чи почитати книжку. І вже сьогодні вони мають освітній центр з гаджетами, технікою і мінібібліотекою, а також низку освітніх просторів для проведення занять та консультацій. А для безпеки дітей і вчителів облаштоване комфортне укриття“, розповіла співзасновниця savED та керівниця відділу впровадження Анна Пуцова.

Нагадаємо, через воєнні дії та регулярні ракетні обстріли з боку Російської Федерації понад 25% дітей, які нині перебувають в Україні, позбавлені можливості повноцінно навчатися.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter