На Львівщині суд відправив під домашній арешт чоловіка за “звідництво для розпусти”

Дата: 02 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У Львівській області правоохоронці викрили організатора секс-вечірок, якому за “звідництво для розпусти” загрожує штраф або обмеження волі. 

Увагу на справу звернуло тамтешнє видання Zaxid.net.

Ілюстраційне зображення. Фото: Human Rights Watch

Підозрюваний у справі – уродженець села Заставне, якому закидають організацію наприкінці минулого року секс-вечірки на понад 60 людей.

Згідно з матеріалами справи, повнолітні люди платили за вхід у приватний будинок, отримували презервативи, лубриканти та за добровільною згодою, що було прописано в правилах, вчиняли “розпусні дії та вступали в статеві зносини між собою”, як це кваліфікували слідчі. 

Суд відправив підозрюваного під нічний домашній арешт.

Українські правоохоронці не вперше переслідують людей за статтею 302 ККУ, а справи, про які стає відомо в медіа, переважно пов’язані з вечірками, повнолітні учасники яких добровільно вступали в сексуальний контакт. Так, на початку поточного року стало відомо про справу, у межах розслідування якої поліціянт під прикриттям ходив на секс-вечірки в Києві. 

Правозахисники вже висловлювалися щодо таких практик та називали їх “анахронізмом та інструментом вибіркового впливу, якщо це торкається добровільних дій дорослих людей”. Детальніше про це можете прочитати за посиланням

Нагадаємо, що торік на Полтавщині суд оштрафував жінку, яка надіслала свої інтимні відео через месенджер. 

ZMINA розповідала, як поліція робить людей злочинцями за інтимні фото та чому фахівці кажуть про потребу зміни кримінальної відповідальності за ст. 301 на адміністративну. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter