На Полтавщині суд оштрафував жінку, яка надіслала власні інтимні відео через месенджер

Дата: 16 Липня 2023
A+ A- Підписатися

10 липня в Полтавський області суд оштрафував на 34000 гривень мешканку Нових Санжар, яка зняла на відео, як пестить себе руками. Згодом це відео жінка переслала незнайомому чоловікові у телеграмі.

Про це йдеться у реєстрі судових рішень.

Фото: unsplash.com

Як відомо з матеріалів слідства, у лютому 2023-го жінка зняла на свій телефон та відправила через телеграм власні відео з мастурбацією.

Відеофайли описані як такі, що “містять цинічну, непристойну, спеціальну демонстрацію геніталій, не відповідають моральним критеріям, ображають честь і гідність людини, спонукаючи негідні інстинкти та містять порнографічний зміст”.

Дії обвинуваченої органом досудового слідства були кваліфіковані за ч. 2 ст. 301 КК України, як виготовлення, зберігання з метою розповсюдження та розповсюдження відеопродукції порнографічного характеру.

Як зазначається, жінці довелося укласти з прокурором угоду про визнання провини. Новосанжарський суд затвердив цю угоду та призначив обвинуваченій 34000 гривень штрафу. Крім того, постановив конфіскувати у власність держави її мобільний телефон, бо він є знаряддям злочину.

“У рішенні суду мова цілком серйозно йде про шкоду завдану державним чи суспільним інтересам або правам та інтересам окремих осіб… Здається, за все життя тим, хто займався цією єрессю (тобто самою кримінальною справою), ніхто не сказав, що мастурбація та оголене тіло – це не гріх, не аморально і не наносить суспільної та державної шкоди, не порушує нічиїх прав, і у разі, якщо все відбувається добровільно і всі учасники повнолітні, в такому випадку немає такого поняття, як потерпілі. У цьому театрі абсурду обвинувачувана повністю визнала свою “провину” та її оштрафували на 34 тисячі гривень”, –  прокоментувала вирок правозахисниця, керівниця напряму із захисту представників громадянського суспільства Центру прав людини ZMINA Людмила Янкіна

Правозахисниця наголосила, що для того, аби у майбутньому уникнути подібних судових вироків, у школах мають проводити заняття з сексуальної освіти, бо люди повинні перестати думати такими категоріями та вимірами. Оскільки подібний формат сприйняття контенту інтимного характеру демонстрація максимальної обмеженості та пуританства. А ще штучна демонізація авторки контенту.

Янкіна також навела приклад іншої ситуації, коли одній з її підопічних, переслідувач слав через телеграм погрози зґвалтувати, закопати живцем та декілька разів приходив під її квартиру.

“…його разом з обличчям та характерним татуюванням в дуже хорошій якості зняли камери у парадному, він залишив відбитки пальців на декількох записках, які він втикав їй у двері. Ці відео і записки ми любʼязно передали слідчим, але в результаті “нуль”. Його досі не знайшли, хоча “шукали” два роки. А на початку слідства поліціянти казали їй “так це ж просто залицяльник у вас такий”, – написала Янкіна.

На думку правозахисниці, таким чином система державного захисту демонструє, що працює за принципом вибірковості. 

Нагадаємо, раніше ZMINA розповідала, як поліція робить людей злочинцями за інтимні фото та чому фахівці кажуть про необхідність зміни кримінальної відповідальності за ст. 301 на адміністративну. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter