На Луганщині окупанти продовжують мілітаризацію дітей: влаштували фестиваль “Ворошиловский стрелок” і акцію “Победа за нами”

Дата: 15 Червня 2023
A+ A- Підписатися

На окупованій Луганщині триває ідеологічна обробка дітей: для них влаштували фестиваль “Ворошиловский стрелок”, акції “Я гражданин России”, “Победа за нами”, “Террор и террористы” та низку інших.

Про це повідомив головред видання “Трибун” Олексій Артюх у своєму телеграм-каналі.

Росіяни проводять мілітаризацію дітей на окупованих територіях. Джерело: flot2017.com

“Мілітаризація дітей на захоплених територіях продовжується. Так, у загальноосвітніх закладах окупованої Луганщини мають намір проводити фестиваль “Ворошиловский стрелок”. Серед цілей заходу: вдосконалення навичок поводження зі зброєю, а також “формування у молоді фізичних і психологічних якостей, що забезпечують успішну адаптацію до військової служби””, — написав він.

Журналіст оприлюднив комплексний план, розроблений для дітей окупованої Луганщини на період літніх канікул. У списку значаться такі заходи, як “Террор и террористы”, “Огненная дуга”, “Я гражданин России”, “Встанем!” та інші.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Росія використовує мілітаризацію освіти як інструмент зміни ідентичності українських дітей у її геноцидальній війні проти України з 2014 року. Правозахисники ГО “Альменда” наголошують, що ця проблема потребує уваги міжнародної спільноти та вжиття заходів для забезпечення доступу до незалежної та об’єктивної освіти на тимчасово окупованих територіях України.

Російська влада, що тимчасово окупувала Схід України та Кримський півострів, використовує мілітаристську формальну та неформальну освіту, щоб зробити молодь на ТОТ прихильниками її ідеології, яка підтримує агресію та насильство. Ця мілітаризація освіти є спробою підготування до збройної боротьби.

Правозахисники занепокоєні, що Росія вирощує українських дітей з мілітаристськими та агресивними настановами, які будуть готові діяти в інтересах Росії навіть за межами її кордонів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter