На Київщині знайшли вбитим волонтера з Бучі Дениса Бутенка

Дата: 22 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Активіста і волонтера із Бучі Дениса Бутенка, який не виходив на зв’язок із березня, знайшли мертвим у лісі на Київщині.

Про це виданню ZMINA повідомили монітори правозахисної організації World Organisation Against Torture (ОМСТ) з посиланням на дружину загиблого Вероніку.

Денис Бутенко (фото надане ОМСТ)

За цими даними, 18 квітня 2022 року слідчий поінформував родину Дениса Бутенка, що його тіло з п’ятьма вогнепальними ранами було знайдено у лісосмузі між Ворзелем та Бучею Київської області.

Дружина Дениса Бутенка Вероніка, яка живе в іншому місті, зазначила, що востаннє розмовляла з ним по телефону 5 березня 2022 року, після цього в містечку не було мобільного зв’язку, і вона не могла з ним зв’язатися.  За її інформацією, 9 або 10 березня 2022 року Денис Бутенко пішов з дому і не повернувся.

Денис Бутенко мешкав зі своєю матір’ю, яка має інвалідність. Після окупації Бучі російськими військами чоловік займався доставкою їжі цивільним в Бучі разом з іншими волонтерами, а також був донором крові для жертв воєнних дій.

Після відходу російських військ із Київської області українська влада продовжує виявляти масові поховання убитих росіянами людей, а також встановлює факти катувань, зґватувань, мародерства та інших воєнних злочинів.

Нині правоохоронці знають про понад тисячу цивільних на Київщині, яких вбили російські військові.  Нагадаємо, що тільки в Ірпені знайшли 13 поховань.

Станом на 12 квітня 2022 у Бучі було виявлено тіла понад чотири сотні цивільних громадян

Коаліція “Україна. П’ята ранку” збирає та документує воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення для національних та міжнародних механізмів правосуддя.

Правозахисники просять надсилати інформацію і докази про вказані злочини у вашому населеному пункті на електронну адресу warcrimeSOS.UA@gmail.com. Ознайомтеся з детальною пам’яткою, як фіксувати докази воєнних злочинів і злочинів проти людяності.

Якщо у вас є дані про викрадення або страти активістів, волонтерів, журналістів, представників органів місцевого самоврядування, повідомте нас на адресу tp@humanrights.org.ua.

Якщо ви бажаєте пройти навчання і долучитися до команди волонтерів Коаліції “Україна. П’ята ранку”, які документують воєнні злочини, просимо заповнити онлайн-форму.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter