На Київщині висадили сотню дерев у пам’ять про вбитих Росією дітей

Дата: 08 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

На Київщині в пам’ять про дітей, убитих російськими військовими під час повномасштабного вторгнення в Україну, висадили сотню дерев. 

Про це розповів голова Макарівської громади в області Вадим Токарь

Фото: телеграм-канал Вадима Токаря

Станом на 8 квітня 2024 року росіяни вбили вже 539 дітей, а ще 1284 поранили. 

За словами Токаря, Макарівська громада вже вдруге долучається до ініціативи “Гай дитячих снів”, мета якої висадити стільки дерев, скільки є жертв серед дітей. Перше дерево в межах ініціативи висадили в памʼять про шестирічну Софію Голинську, яка загинула внаслідок ракетної атаки росіян на центр Чернігова.

“Кожне дерево – це не просто саджанець, а символ пам’яті про маленьке життя, яке обірвала війна, а також символ надії на мирне майбутнє”, – коментує посадовець. 

Висаджувати дерева допомагали надзвичайна та повноважна посолка Канади в Україні Наталка Цмоць, заступниця голови Київської обласної військової адміністрації Леся Карнаух, волонтери та місцеві мешканці. 

Нагадаємо, що правоохоронці розслідують щонайменше 3 тисячі воєнних злочинів російських військових проти українських дітей. Посадовці вже висловлювали думку, що постраждалими від війни слід вважати всіх дітей у країні. 

Внаслідок російської агресії понад тисячу неповнолітніх втратили батьків, а ще тисячі росіяни депортували до Росії. Там їм змінюють документи, вони зазнають пропагандистського оброблення, їх змушують плести маскувальні сітки для російських військових, відправляють до російських сімей, наприклад, колишніх силовиків, а деяких відправляють до таборів, де до них ставляться як до тварин. 

Війна в Україні, як вважають у ЮНІСЕФ, штовхає ціле покоління дітей “до краю прірви”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter