На Київщині та Дніпропетровщині відкрили гуманітарні центри для переселенців із Донецької області

Дата: 18 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

У Київській та Дніпропетровській областях запрацювали гуманітарні центри “Селидове.UA”. Тут надаватимуть гуманітарну та первинну медичну допомогу внутрішньо переміщеним особам із Донеччини.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та пресслужбі Донецької ОВА.

Гуманітарний центр підтримки ВПО “Селидове. UA” у місті Кам’янське. Фото: Донецька ОВА

“Гуманітарні центри – це локації, де надається підтримка мешканцям області, які перемістилися до більш безпечних регіонів України, створюються якісні умови для доступу населення до послуг, що сприяють адаптації, соціалізації та реалізації власного потенціалу в умовах війни, місце можливостей та єднання”, йдеться у повідомленні.

Як зазначається, метою роботи центрів є надання донеччанам гуманітарної та первинної медичної допомоги. У центрах спеціалісти проводять консультації щодо соціального захисту, пенсійного забезпечення, а також із юридичних, психологічних та інших питань.

Для дітей тут передбачені освітні, спортивні послуги (секція боксу, фітнесу), також для відвідувачів центру підтримки планують організовувати культурно-розважальні заходи, та заходи, спрямовані на підтримку психоемоційного стану: арт-терапія, тренінги, майстер-класи, заняття, цікаві зустрічі тощо.

Гуманітарний центр підтримки ВПО “Селидове. UA” у місті Кам’янське. Фото: Донецька ОВА

На Київщині відвідати центр можна за адресою: с. Петропавлівська Борщагівка, вул. Волинська, 1 (ЖК “Львівський”). Адреса центру на Дніпропетровщині: м. Кам’янське, вул. В. Стуса, 15 Б.

За інформацією щодо роботи гуманітарних центрів можна звернутися за телефоном 0-800-33-64-54.

У Донецькій ОВА додали, що незабаром відкриється ще один подібний центр у місті Нововолинськ Волинської області.

Нагадаємо, на Рівненщині переселенці з Кремінської громади створили реабілітаційний простір для осіб з інвалідністю, ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб та родин військовослужбовців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter