На Київщині ідентифікувати треба ще 190 тіл загиблих внаслідок російського вторгнення

Дата: 07 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Внаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну на території Київської області загинули 1 376 людей, щонайменше 190 з яких ще слід упізнати. 

Про це розповів у інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов

Фото: Alexey Furman/Getty Images
Дані щодо загиблих стосуються виключно цивільних. 

За словами Нєбитова, для того, аби ідентифікувати 190 тіл, вже відібрали зразки ДНК та помістили до відповідної бази даних. 

“Із цих 190 можуть бути ті, у яких не було близьких родичів. А якщо немає родичів за першою лінією, то ми не можемо порівняти ДНК. Тому, на жаль, є тіла і не встановлені особи”, – додав він. 

Нєбитов заклик людей, якщо поруч із ними жила самотня людина, надати інформацію про неї або, якщо є можливість, вийти із нею на зв’язок, щоб переконатися, що вона жива. 

За даними українських правоохоронців, унаслідок воєнних злочинів росіян загинули щонайменше 10 тисяч цивільних українців, а ще понад 13 тисяч поранено. З серпня минулого року в Україні почали створювати мартирологі Список визнаних мучеників, імена яких наводять в календарному порядку відповідно до дати їхнього мучеництва. усіх цивільних жертв російсько-української війни.

Імена загиблих та їхні історії також збирають у спеціальному віртуальному меморіалі, а щоранку о 9-й годині в Україні оголошують хвилину мовчання в пам’ять про загиблих.

Нагадаємо, що досі в Харкові міська влада не перепоховала близько 900 тіл із братських могил. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter