На КПВВ “Чонгар” вже почали видавати довідки про експрес-тестування на COVID-19

Дата: 26 Січня 2022
A+ A- Підписатися

На контрольному пункті в’їзду-виїзду “Чонгар” на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом почали видавати довідки з негативним результатом експрес-тестування на коронавірус. 

Про це інформують правозахисники “Крим SOS”.

Такі довідки з негативним результатом експрес-тестування можна використовувати для поїздок залізницею. Вони діятимуть  протягом 72 годин. 

За словами міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук, з 30 грудня уряд скасував обов’язкове використання додатка “Вдома” для тих, хто перетинає КПВВ на адмінкордоні з Херсонською областю.

“Це рішення значно спростило життя пересічних українців. Тепер їм не треба шукати лабораторію на материку, яка б здійснила терміновий ПЦР-тест, звичайно це також заощаджує їхні кошти”, – прокоментував Олексій Тільненко, координатор Херсонського офісу “Крим SOS”.

З 1 грудня у пунктах пропуску “Чонгар” та “Каланчак” на адмінкордоні з Кримом почали вакцинувати від COVID-19. З понеділка по п’ятницю з 09:00 до 15:00 медична бригада робить щеплення вакцинами Pfizer, Moderna та Coronavac. 

На КПВВ “Чонгар” громадян України вакцинують працівники Червоного Хреста. На зміни виходять по два медики. На обох КПВВ інформацію про щеплення одразу не вносять у базу. Дані передають до амбулаторій, де видають паперові сертифікати.   

Напередодні правозахисники “Крим SOS” також дали поради тим кримчанам, які хочуть вакцинуватися на цих КПВВ. 

Правозахисники також відзначають, що на пункті “Каланчак” стало значно чистіше, коли сервісну зону КПВВ передали на баланс державного підприємства. 

Тим часом за минулу добу на півострові виявили 620 нових випадків хворих на ковід, повідомляють сторінки окупаційної влади Криму. 11 людей померли. 

Нагадаємо, міжнародні організації не можуть підтвердити правдивість даних окупаційної влади півострова. Кримські правозахисники неодноразово стверджували, що Росія спеціально занижує кількість померлих від коронавірусу. Це також правозахисній організації підтвердили кримські медики. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter