На Херсонщині заочно судитимуть за колабораціонізм ще двох місцевих “посадовців”

Дата: 07 Січня 2023
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальний акт стосовно двох мешканців Херсонщини, яким закидають колабораційну діяльність. 

Про це повіломили в Офісі генерального прокурора. 

Підозрювані

Слідчі встановили, що торік у травні мешканець Херсону добровільно погодився зайняти псевдопосаду “голови військово-цивільної адміністрації” росіян у Голій Пристані. 

Щодо другої підозрюваної, то вона погодилась стати його заступницею. 

“Фігуранти активно виконують доручення військово-політичного керівництва РФ спрямовані на утвердження влади країни-агресора на території області”, – кажуть слідчі. 

Імен обох у повідомленні не називають, однак відомо, що посаду “голови” адміністрації у Голій Пристані під час російської окупації обійняв Геннадій Недялков. Він, наприклад, відкрито проводив зустрічі з місцевими населенням разом з іншим підсудним херсонським колаборантом Кирилом Стремоусовим

Щодо імені другої підозрюваної, то її звуть Юлія Черемисина

Світлина підозрюваних, яку опублікували правоохоронці, – це скриншот репортажу про початок приймання документів на отримання російського паспорта у Голій Пристані. 

Скришнот

Недялков та Черемисина перебувають у розшуку.

Якщо суд визнає їх вииниим, то вони можуть отримати від п’яти до десяти років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років. Також у них можуть конфіскувати майно. 

Нагадаємо, що заочно судитимуть колишнього викладача морської академії з Херсона Дмитра Круглого, який у росіян став “ректором” вишу. 

Також нещодавно до суду передали справи херсонських колаборантів Володимира СальдоОлександра Кобця та ймовірно загиблого Кирила Стремоусова

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter