На Херсонщині внаслідок дій росіян загинула більшість з чотирьох мільйонів курей на тамтешній птахофабриці

Дата: 11 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

На Херсонщині у Чорнобаївці внаслідок дій російських військових загинули декілька мільйонів птахів на тамтешній птахофабриці. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Птахів вбила відсутність електроенергії. 

Ще у березні через знеструмлення підприємство не мало можливості годувати птахів та підтримувати санітарний режим, у результаті чого загинула переважна їх більшість. Точної кількості правоохоронці не називають, але відомо, що до початку російського вторгнення на птахофабриці було понад 4 мільйони курей, а саме підприємство вважали одним з найбільших та найсучасніших у регіоні.

На території фабрики знайшли яму, у якій захоронили курей. 

“Котлован глибиною близько трьох метрів та площею 1880 квадратних метрів”, – кажуть правоохоронці.

Ще частина померлих птахів лишилась у пташниках. 

Експерти вже відібрали зразки для того, аби встановити, як вплинула ситуація на навколишнє середовище. Провадження правоохоронці відкрили за статтею “Екоцид”. Винним у загибелі курей загрожує від восьми до п’ятнадцяти років.

Відомо, що екоактивісти вже не вперше закликають світ покарати Росію за вчинення екоциду в Україні. Новини про те, як російські військові вбивають тварин, надходять з багатьох регіонів. До прикладу, на Київщині живцем спалили коней у кінно-спортивному комплексі, вбивали свійських та домашніх тварин на Чернігівщині й поцілили в зоопарк у Миколаєві.

Також обстрілювали екопарк у Харкові. Два місяці з його території, зокрема силами волонтерів, вивозили тварин, колекція яких налічувала 5 тисяч особин. Під час цього деякі волонтери гинули, зокрема 15-річний Денис Сєлєвін

Нагадаємо, що Україна збирається звертатися до Міжнародного суду ООН, щоб притягнути Росію до відповідальності за екологічні збитки. Задля цього в уряді оновили відповідну методику оцінювання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter