Вбитого російською армією 15-річного волонтера “Фельдман екопарку” звали Денис Сєлєвін. Хлопець мріяв стати програмістом

Дата: 12 Травня 2022
A+ A- Підписатися

15-річного волонтера харківського “Фельдман екопарку”, який загинув 5 травня через обстріли російськими військовими, звали Денис Сєлєвін. Хлопець мріяв стати програмістом та захоплювався творчістю. 

Про це у фейсбуку написала Наталія Чуйко, загиблий був братом її близької подруги, дописом якої користувачка поділилася на своїй сторінці.  

Денис Сєлєвін / фото з фейсбука Чуйко

“Світла пам’ять юному герою! Денис Сєлєвін – добрий і світлий хлопець, який разом зі своїми батьками годував та допомагав евакуювати тварин з харківського екопарку Фельдмана, коли до вольєру прилетів рашистський снаряд та відібрав у Дениса життя – у хлопця, який сам рятував життя інших!” – йдеться у дописі.

Денис Сєлєвін / фото з фейсбука Чуйко

У публікації сказано, що хлопцю щойно виповнилося 15 років, він мріяв стати програмістом, захоплювався творчістю:

“На жаль, він, що так захоплювався комп’ютерними технологіями, не встиг втілити в життя свою мрію:”Я навчаюсь на програміста і сподіваюся в найближчому майбутньому йти за фахом…” Він любив малювати, володів неординарним мисленням, його захоплювали творчість і гуманітарні науки, мріяв спробувати себе у створенні комп’ютерних ігор. Самовідданість і доброта цього хлопця назавжди залишиться в пам’яті та в наших серцях! Щирі співчуття батькам, у яких рашисти жахливо відібрали найцінніше, що було в житті! Світла пам’ять тобі, Дениска, наш герой! Любимо тебе! Ми не забудемо і ми не пробачимо!”. 

Нагадаємо, що зранку 5 травня російські військові вчергове обстрілювали Харків, зокрема гатили по району Північної Салтівки. “Фельдман екопарк” розташований за харківською кільцевою дорогою в Дергачівському районі й від перших днів повномасштабного вторгнення перебуває під вогнем. 

Два місяці з території, зокрема силами волонтерів, вивозили тварин, колекція яких налічує 5 тисяч особин, і нещодавно стало відомо, що більшість із них уже перебуває в безпеці. 

5 травня мали евакуювати буйволів. Загиблий 15-річний хлопець допомагав батькам у годуванні та вивезенні тварин. 

“Світла пам’ять герою! Це вже шоста жертва з-поміж нашої команди”, – розповіли в екопарку. 

Окрім загиблого, ще двоє людей отримали поранення й перебувають у лікарні, де за їхнє життя борються медики. 

Напередодні, 4 травня, команда волонтерів, що допомагала вивозити тварин, також потрапила під обстріл російських військових, однак тоді ніхто не постраждав. 

В березні всього за тиждень російські військові вбили п’ятьох людей, які приходили годувати тварин в екопарк. Тіла двох з них не могли знайти до кінця квітня. 

Новини про обстріли росіянами території приватних та державних зоопарків надходять не тільки з Харкова. До прикладу, наприкінці березня окупанти поцілили в зоопарк у Миколаєві. Чимало тварин загинуло й в одному з приватних зоопарків під Києвом. Рятуванням уцілілих там займалися волонтери. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter