У Харкові за тиждень росіяни вбили вже трьох людей, які приходили годувати тварин у зоопарку

Дата: 13 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Харкові внаслідок обстрілу російських окупантів загинув співробітник місцевого зоопарку Сергій Іванов, який приходив годувати тварин, що залишились там. 

Про це повідомили у пресслужбі “Фельдман Екопарк”. 

Наслідки російських обстрілів у екопарку 7 березня. Фото: фейсбук-сторінка “Фельдман Екопарк”

Трагедія трапилась вдруге за тиждень у зоопарку. До цього, 8 березня під мінометним та автоматним вогнем окупантів загинули двоє інших працівників, які також приходили годувати тварин. 

“Для Сергія Іванова любов до тварин і відповідальність перед ними завжди були не пустими словами. Завдяки таким, як Сергій наші тварини вижили у цих жахливих умовах, він був одним із тих, хто повною мірою показав свою людяність. Боляче і гірко втрачати таких прекрасних людей”, – заявили у зоопарку. 

Раніше з території парку вже вивезли частину тварин, а саме декількох черепах, дві самки шимпанзе з дитинчатами, сім’я гібонів з малюком, групу лемурів, капуцинів, зелених мавп, каракал, віверу, частину колекції птахів-носорогів, марабу, фламінго та інших. Загальна колекція там налічує 5 тисяч особин.

Територія парку фактично знаходиться на лінії вогню. 

Фото: feldman-ecopark.com

Нагадаємо, що внаслідок російських обстрілів у Харкові пошкодженою залишилась будівля державної наукової бібліотеки імені Короленка, яку вважають однією з найбільших у Європі та другою за фондом книг в Україні. 

Фотографія обкладинки: 078.com.ua

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter