На Херсонщині оголосили обовʼязкову евакуацію родин з дітьми з населених пунктів, які перебувають під обстрілами

Дата: 15 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

14 вересня на Раді оборони Херсонщини ухвалили рішення про обов’язкову евакуацію сімей із дітьми з населених пунктів, які перебувають під постійними обстрілами армії РФ.

Про це повідомив очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Евакуація дітей з Донеччини. Архівне фото

Евакуацію проведуть із Берислава, Новоберислава, Веселого, Червоного Маяка, Зміївки, Тягинки, Львового, Ольгівки, Бургунки, Миколаївки, Одрадокамʼянки, Милового, Качкарівки, Дудчан, Новокаїр, Золотої Балки, Михайлівки, Гаврилівки, Осокорівки, Микільського, Понятівки, Токарівки, Білозерки, Берегового, Велетенського, Дніпровського, Антонівки, Садового, Комишан, Зимівника і Приозерного.

“Шановні батьки, не наражайте своїх дітей на небезпеку. Евакуюйтеся! Ми готові допомогти з виїздом та облаштуванням на новому місці”, закликав Прокудін.

Голова Херсонської ОВА також розповів, що в області комендантську годину синхронізують зі світловим днем, вона буде тривати з 20:00 до 06:00.

Нагадаємо, 14 вересня після опівночі російські війська з артилерії обстріляли село Новодмитрівка на Херсонщині. Унаслідок цього загинув шестирічний хлопчик, ще четверо людей, серед яких підліток, отримали поранення.

Раніше ZMINA повідомляла, що наприкінці серпня у пʼяти населених пунктах Запорізької області оголосили примусову евакуацію дітей. Йдеться про місто Гуляйполе, селище міського типу Степногірськ, а також села Преображенка, Єгорівка та Новопавлівка. Планують евакуювати 54 дитини та 67 членів сімей, що їх супроводжують.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter