У Запорізькій області в пʼяти населених пунктах оголосили примусову евакуацію дітей

Дата: 29 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

У пʼяти населених пунктах Запорізької області оголосили примусову евакуацію дітей. Йдеться про місто Гуляйполе, селище міського типу Степногірськ, а також села Преображенка, Єгорівка та Новопавлівка. Планують евакуювати 54 дитини та 67 членів сімей, що їх супроводжують.

Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Фото: Інтерфакс-Україна

Як зазначають у міністерстві, відповідне звернення Запорізької ОВА розглянули на засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

“Учасники засідання одноголосно проголосували за проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їхніми батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Василівського та Пологівського районів Запорізької області, що розташовані поблизу районів ведення бойових дій”, – зазначає Мінреінтеграції.

Крім дітей, обов’язкова евакуація також стосуватиметься людей з маломобільних груп населення, які проживають у зазначених населених пунктах області.

23 серпня ZMINA писала, що на території прифронтових громад Донецької області досі лишається щонайменше 171 дитина. Влада області планує за два тижні евакуювати всіх дітей до безпечного місця. Зараз на Донеччині мешкають 492 тисячі людей, а до повномасштабного вторгнення РФ на Донеччині проживали 1 мільйон 670 тисяч людей.

Нагадаємо, що українці, які евакуйовуються з тимчасово окупованих територій, можуть повернутися на підконтрольну територію України через пункт пропуску Колотилівка – Покровка, що розташований на межі Бєлгородської та Сумської областей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter