На Херсонщині морські піхотинці захопили в полон 11 окупантів

Дата: 01 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У результаті успішних контрнаступальних дій на Херсонському напрямку морські піхотинці ВМС захопили в полон 11 військовослужбовців російських окупаційних військ. 

Про це повідомили в Командуванні морської піхоти. 

Фото: фейсбук-сторінка Командування морської піхоти

Серед полонених один офіцер, один прапорщик та дев’ятеро незаконно мобілізованих з окупованих частин Донецької та Луганської області чоловіків. 

“Окупантам, які потрапили в полон, пощастило, адже Україна дотримується норм міжнародного права. Усі полонені передані до відповідних компетентних органів”, – розповіли в командуванні. 

Окрім цього, протягом минулої доби на Херсонщині підрозділи артилерії ВМС знищили одну ворожу бойову машину піхоти, а понад два десятки окупантів ліквідували чи поранили. 

Нагадаємо, що невідома точна кількість військовополонених росіян, однак на утримання одного Україна витрачає 3 тисячі гривень щомісячно, а живуть вони в одному таборі та понад пів сотні дільниць, що розташовані майже в кожному регіоні країни.

Водночас серед полонених у Росії українців понад 2,5 тисячі українських бійців з “Азовсталі”, а також понад 1,5 тисячі цивільних, яких тримають як “обмінний фонд”. Монітори ООН не мають доступу до українських військовополонених у Росії, однак знають про їхні катування.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter