Гендиректор видавництва “Бліц-інформ” Володимир Чеповий офіційно є зниклим безвісти, а не загиблим – син журналіста

Дата: 22 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Зранку керівник Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик повідомив, що Володимир Чеповий, який захищав Україну від окупантів, загинув на фронті. Проте його син, Іван Чеповий, цю інформацію не підтвердив.

Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці.

Фото: Укрінформ

“Друзі, сьогодні отримали від зама воєнкома листа про те, що батько є офіційно зниклим безвісти. Як і багато інших українських захисників. Ні в яких списках 200/300 його немає. Я щиро вірю, в те що все буде добре. Чекаємо на офіційну інформацію”, – повідомив Іван Чеповий.

Він закликав не поширювати недостовірну інформацію про загибель його батька. 

“Я розумію, що інформацію в соціальних мережах та медіа не зупинити. Але за документами він не загинув, і ніхто з рідних не опублікував у себе ніякої інформації. Будуть офіційні дані – будем публікувати”, – додав хлопець.

Про загибель Володимира Чепового вранці 22 червня повідомив керівник Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик. За його словами, журналіст та видавець загинув, який пішов на фронт добровольцем ТрО, загинув у перші тижні червня. Тіло, за словами Кулика, лише вчора ідентифікували.

Володимиру Чеповому 55 років. З 1990 року він був співзасновником видавництва “Бліц-Інформ”, яке видавало низку газет та журналів. У 2002 році Чеповий з партнерами започаткував видавництво “Караван-Медіа”, яке випускало журнали “АрхІдея” та “Караван Історій – Україна”.

У 2005 році Чеповий обіймав посаду керівника служби Державного секретаря України.

Після Помаранчевої революції випустив книгу “Я прокинувся щасливим”, де описував усі події початку 2000-х років в Україні. Пізніше він став співзасновником та очолив “Медіа Інвест Груп”.

З 2014 року Чеповий був шеф-редактором журналу “Бізнес” і обіймав посаду генерального директора видавництва “Бліц-Інформ”. У грудні 2017 року журнал “Бизнес” викупив “Український Бізнес Хаб”.

У травні в Україні зафіксували щонайменше 49 злочинів проти журналістів, 45 з них вчинила Росія. Серед злочинів – убивства, поранення та викрадення медійників, обстріли знімальних груп та телевеж, погрози, кібератаки на сайти ЗМІ, вимкнення українського мовлення, припинення роботи медіа через російські обстріли, неможливість працювати та друкувати газети через знищення інфраструктури.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter