На фронті загинув політв’язень часів Януковича, боєць Десантно-штурмових військ ЗСУ Сергій Павліченко

Дата: 25 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

18 листопада в боях за село Вербове Запорізької області загинув політв’язень часів Януковича, боєць 78 полку Десантно-штурмових військ ЗСУ, фанат футбольного клубу “Динамо” Сергій Павліченко.

Про це повідомили “WBC Ультрас Динамо” та співзасновник Волонтерської ініціативи “Сміливі відновлювати” Віталій Селик.

Сергій Павліченко. Фото: “WBC Ультрас Динамо”

Відчайдушно захищав Україну до останнього подиху. Всі ви знаєте Сергія, який за своє життя переживав дуже важкі періоди і зараз віддав найцінніше… “, – написали представники руху фанатів “Динамо”.

Батька і сина Павліченків у 2012 році засудили за звинуваченням у вбивстві судді Зубкова, якого вважали корупціонером.

Голосіївський районний суд у Києві виніс вирок Дмитру Павліченку у вигляді довічного ув’язнення, а його сина, Сергія, ув’язнили на 13 років.

Під час розгляду справи, Павліченки зверталися до тодішнього генерального прокурора Віктора Пшонки з проханням розглянути кримінальну справу стосовно слідчого київської прокуратури, який використовував фальсифіковані свідчення одного з ключових свідків, а також заявили про факти тортур.

Павліченків першими звільнили після перемоги Революції гідності у лютому 2014 року – на виконання постанови Верховної Ради України “Про звільнення політв’язнів”, яка передбачала звільнення 23 людей по всій Україні.

Впродовж часу, коли Павліченки були засуджені, фанати “Динамо” проводили акції з вимогою відпустити політв’язнів. На кожному матчі киян фани вивішували банери із закликом: “Свободу Павліченкам”, “Свободу чесним – свободу Павліченкам!”.

Нагадаємо, наприкінці листопада поточного року, під час виконання бойового завдання поблизу села Кліщіївка Донецької області загинув письменник і волонтер Олександр Меньшов.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter