На фронті загинули двоє українських хокеїстів – Макар Єрофеєв та Олексій Логінов

Дата: 18 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У боях за Україну з російськими окупантами загинули двоє українських хокеїстів – 24-річний Макар Єрофеєв та 23-річний Олексій Логінов.

Про це повідомила Федерація хокею України на своєму сайті.

Макар Єрофеєв і Олексій Логінов. Джерело: Федерація хокею України

Колишній хокеїст дніпровських “Зеніта”, “Яструбів” і “Аврори”, випускник військового ліцею імені Івана Богуна, старший лейтенант, заступник командира роти розвідки 92-ї окремої штурмової бригади Макар Єрофеєв брав участь у боях за звільнення Харківщини, був задіяний у боях на північ від Бахмута під Хромовим, організовував штурми біля Андріївки.  

Він загинув 11 листопада внаслідок мінометного обстрілу на Донеччині під селом Андріївкою поруч із Бахмутом під час виконання бойового завдання.

Антон Єрофеєв, старший брат Макара, розповів, що захисник загинув, коли супроводжував особисто в бій новорекрутованих бійців. При відході Єрофеєв з разом із побратимами переносив пораненого. Макар не залишав пораненого до останнього.

Макар завжди йшов у бій, навіть коли командири забороняли йому це робити. Він не міг бачити смерті своїх підлеглих в екрані „стриму“ і чути, як вони отримують поранення, в рацію, завжди ходив з ними в бій. Його любили всі, з ким він був знайомий”, – написав старший брат героя.

У Федерації  також підтвердили загибель ексворотаря білоцерківського “Білого Барса” Олексія Логінова. Обставини його загибелі невідомі.

Логінов народився 25 листопада 1999 року в Києві, в хокей починав грати у школі “Сокола”, з яким у 2015-му став бронзовим призером чемпіонату України U17. Згодом грав у “Крижинці”, а у 2017 році дебютував за столичний клуб “Крижані Вовки”, а згодом перейшов у “Білий Барс”. У 2018 році Олексій Логінов став чемпіоном України серед молоді. 

Після початку повномасштабної війни Олексій зголосився захищати Україну добровольцем. Він був єдиною дитиною в сім’ї.

Логінов загинув 8 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання. 

Нагадаємо, станом на перше жовтня поточного року в Україні загинули 361 спортсмен і тренер.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter