На Донеччині загинув військовий-винахідник і громадський активіст з Одеси Борис Чубін

Дата: 05 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Біля Авдіївки Донецької області, виконуючи бойове завдання в складі 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, загинув військовий-винахідник та творець соціального руху за доступність для незрячих з Одеси Борис Чубін.

Про це повідомив Ukrainian People Magazine на своїй сторінці у фейсбуку. 

Борис Чубін. Фото з фейсбуку

“Він – багаторазовий чемпіон із соціальних інновацій. Міг би прославити Україну і вдосконалити будь-яку галузь, яку б обрав. Але пішов захищати саме право на життя своєї Батьківщини”, – йдеться в повідомленні.

Борис винайшов прилад для незрячих iHelp, який допомагає їм безперешкодно переміщатися містом. Також він створив застосунок для смартфонів Garden club, який підказує садівникам, коли потрібно висаджувати ті чи інші рослини.

Крім того, Борис Чубін – автор соціальної мережі для людей з порушеннями зору, яка дала можливість спілкування людям різних поколінь. Його проєкт під назвою “Створення рівних можливостей для сліпих і людей з вадами зору” здобув найвищу оцінку міжнародного журі.

До війни чоловік навчався в Києві, закінчив Інститут міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка 2021 року.

Захисник воював у складі 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка і загинув 30 серпня, виконуючи бойове завдання під Авдіївкою.

Раніше під Бахмутом на Донеччині загинув пластун, командир роти 35 окремого стрілецького батальйону Збройних сил України Іван Созанський.

Також на війні під час виконання бойового завдання на лівому березі Дніпра загинув пластун Богдан Сенюк.

Нагадаємо, у бою з російськими військовими поблизу населеного пункту Червона Криниця Оріхівського району Запорізької області 8 серпня загинув засновник руху “Мегамарш у вишиванках”, громадський діяч, старший солдат і бойовий медик 80 окремої десантно-штурмової бригади Андрій Бабінський.

Захищаючи Україну від російського вторгнення, загинув випускник Львівського національного університету імені Івана Франка та вихованець львівського “Пласту” Микола Шаравара.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter