На Донеччині тяжкопоранені пішки пройшли близько 10 кілометрів, щоб евакуюватись

Дата: 09 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

З Донеччини евакуювали дві групи цивільних, одна з яких уже вдруге рятується від російського вторгнення, а друга – пройшла близько 10 кілометрів для порятунку, маючи важкі поранення. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

Скриншот

З Мирнограда в безпеку вивезли родину із семирічною Аурікою. Раніше сім’я переїхала до Мирнограда з Авдіївки, нині розгромленої та окупованої росіянами.

Друга група цивільних мешкала в Гродівці, в якій зараз тривають бойові дії. Декілька тижнів тому люди потрапили під ворожий обстріл та отримали різні поранення. У 46-річної жінки – відкрита травма голови та проникне поранення в живіт, у 45-річного чоловіка – інфікована рана стегна, грудної клітки, а ще один чоловік 48 років – з акубаротравмою. 

Попри ці травми люди змогли пройти близько 10 кілометрів для порятунку. 

“Як тільки ми змогли хоч трохи пересуватись, вирушили до Мирнограда. Всю дорогу над нами були ворожі дрони. Найважча серед нас – жінка, після травми вона перестала розмовляти”, – розповідає один із врятованих. 

Це не вперше, коли цивільні на Донеччині пішки виходять з окупації чи місць, де йдуть активні бойові дії. Так, чотири жінки з Красногорівки пройшли 12 кілометрів під російськими обстрілами, щоб евакуюватись. Також відомою стала історія 98-річної Лідії Степанівни, яка вийшла з окупованої росіянами частини рідного Очеретиного.

Донецька область є однією з найбільш постраждалих унаслідок повномасштабного вторгнення росіян. Для евакуації з регіону можна звернутися на гарячі лінії груп “Білий янгол” (як дзвінком, так і смс) на напрямках:

  • Авдіївський – 066-56-19-102;
  • Бахмутський – 066-56-15-102;
  • Великоновосілківський – 066-56-11-102;
  • Лиманський – 066-56-16-102;
  • Мар’їнський – 066-56-10-102.

Нагадаємо, що нещодавно до Рівного евакуювали ще майже три сотні переселенців з Донеччини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter