На Донеччині росіяни обстріляли знімальну групу France 24

Дата: 04 Липня 2022
A+ A- Підписатися

У Донецькій області російські військові обстріляли знімальну групу французького телеканалу France 24.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Фото: Цензор.НЕТ

“Робота над сюжетом журналістів французького телеканалу France 24 про роботу українських рятувальників на Донеччині була перервана обстрілом росіян. Під обстріл потрапили жителі, які прийшли по воду, підвезену надзвичайниками, наші хлопці та французькі журналісти”, – йдеться в повідомленні.

Кадри російських обстрілів журналісти із сюжету не видаляли. 

Раніше ZMINA писала, що в Ірпені 13 березня російські військові розстріляли 51-річного режисера, колишнього кореспондента The New York Times, громадянина США Брента Рено. Ще один журналіст – 46-річний Хуан Дієго Херрера Арредондо – отримав осколкове поранення в стегно. Його вдалося евакуювати й доправити до лікарні.

Крім цього, у квітні знімальна група американського телеканалу CNN також потрапила під російський обстріл поблизу Миколаєва. Старший міжнародний кореспондент CNN Бен Ведеман, продюсер Карім Гаддер, фотожурналіст Джон Торіго та перекладачка Валерія Дубровська спілкувались із українськими військовими, коли розпочався артилерійський обстріл. Снаряди впали приблизно за 150 метрів від них. Пошкоджено автівку медійників, самі журналісти не постраждали.

Нагадаємо, що війну в Україні висвітлюють щонайменше 9 тисяч репортерів. Тож міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” (RSF) закликала українську владу не перешкоджати роботі журналістів на місцях та усунути всі перепони до роботи преси.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter