Біля Миколаєва російські військові обстріляли журналістів CNN

Дата: 05 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Знімальна група американського телеканалу CNN потрапила під російський обстріл поблизу Миколаєва.

Про це повідомили на сайті мовника.

Джерело: скриншот з відео

Старший міжнародний кореспондент CNN Бен Ведеман, продюсер Карім Гаддер, фотожурналіст Джон Торіго та перекладачка Валерія Дубровська спілкувались із українськими військовими, коли розпочався артилерійський обстріл. Снаряди впали приблизно за 150 метрів від них. Пошкоджено автівку медійників, самі журналісти не постраждали.

“Ми впали на землю, а потім побігли до автівок. Стрибнули в наш Mitsubishi Pajero, але він був пошкоджений і не заводився. Принаймні дві шини були пробиті. Усі вікна розбиті. Бак був пробитий, текло паливо”, – розповів Ведеман.

Знімальна група змогла дістатися до іншого транспортного засобу, який також отримав пошкодження через осколки, але залишився на ходу, і поїхала з місця обстрілу, йдеться в повідомленні.

Раніше стало відомо, що 1 квітня після тривалих пошуків у районі села Гута Межигірська на Київщині поліція знайшла тіло фотожурналіста і документаліста Макса Левіна, який зник 13 березня.

Він у супроводі Олексія Чернишова, військовослужбовця та в минулому фотографа, вирушив до Гути Межигірської, щоб документувати наслідки російської агресії. Згодом зв’язок з ним зник.

Пізніше стало відомо, що в районі, де Левін збирався працювати, розпочались інтенсивні бойові дії. Місце перебування та доля Чернишова наразі не встановлені.

За даними Інституту масової інформації, з початку повномасштабної війни й до 31 березня пʼятеро журналістів загинули, виконуючи свої професійні обовʼязки, девʼятеро – були поранені, двоє – зникли безвісти й щонайменше двоє – перебували в полоні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter