Під Києвом зник фотожурналіст Макс Левін

Дата: 22 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Під Києвом, у зоні інтенсивних бойових дій, зник український фотожурналіст Макс Левін.

Про це повідомив його друг, фоторепортер Маркіян Лисейко на своїй сторінці у фейсбуку. 

Джерело: Укрінформ

За його словами, Левін востаннє виходив на зв’язок 13 березня у Вишгородському районі під Києвом. На той момент він був у районі бойових дій з фотокамерою. 

Фотографувати 13 березня журналіст поїхав на власному авто. Залишивши його біля села Гута Межигірська, пішов у бік села Мощун. З його телефона надійшло повідомлення об 11.23, після чого він більше не виходив на зв’язок і не з’являвся в мережі.

“Пізніше стало відомо, що в районі, де Макс мав працювати, розпочалися досить інтенсивні бойові дії, під час яких він міг дістати поранення або потрапити в полон до військовослужбовців російської федерації”, – написав Лисейко.

Маркіян Лисейко просить повідомляти йому будь-яку інформацію про Макса Левіна.

Максим Левін народився 1981 року на Київщині. Фотокореспондент, документальний фотограф та оператор багатьох українських і міжнародних видань.

Співпрацював з агентствами Reuters, BBC, TRT World, Associated Press, LB.ua, Hromadske. Його фото були в таких виданнях, як Wall Street Journal, TIME, Break.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що журналістка hromadske Вікторія Рощина, яка знімала відео та писала статті з гарячих точок на Сході й Півдні України з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, ймовірно, перебуває в полоні росіян. 16 березня в редакції дізналися, що, ймовірно, 15 березня Рощину затримала ФСБ РФ. Нині про її місце перебування нічого не відомо. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter