На Донеччині двоє поліцейських платили вкраденою в мерця банківською карткою

Дата: 07 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Повідомили про підозру двом оперуповноваженим з Краматорська, які під час виконання служби вкрали документи та банківську картку в загиблого, а також вимагали хабар у незаконно затриманого чоловіка. 

Про це розповіли в ДБР. 

У вересні минулого року двоє поліцейських приїхали на місце, де знайшли мертвого чоловіка. Правоохоронці привласнили банківську і мобільну картки померлого та почали ними користуватись. Уже на початку поточного року ці ж поліцейські, але в Маріуполі незаконно затримали чоловіка, якого змусили зізнатись у торгівлі наркотиками. Правоохоронці сфальсифікували докази та провели затримання потерпілого, коли той нібито робив “закладки”.

Після обвинувачень поліцейські вимагали в затриманого 200 тис. грн за те, щоб випустити з-під варти. Обманом правоохоронці змусили дружину чоловіка заплатити їм 50 тис. грн, які вони розподілили між собою, зокрема на азартні ігри.

Наразі правоохоронців підозрюють за низкою статей, зокрема у викраденні офіційного документа, явно незаконному затриманні з корисливих мотивів та фальсифікації доказів. У разі доведення провини підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із забороною обіймати певні посади чи вести певну діяльність на строк до трьох років. 

Нагадаємо, що опитування показують – понад 40% українців вважають причиною злочинності серед силовиків почуття безкарності. Лише за останні декілька років в Україні сталася низка резонансних справ, пов’язаних з діями правоохоронців. Зокрема, вбивство в травні минулого року патрульними п’ятирічного Кирила Тлявова та зґвалтування в травні поточного року жінки у відділку поліції в місті Кагарлик.

Негативно оцінюють українці й роботу очільника МВС Арсена Авакова. Активісти вже довго намагаються усунути з посади Авакова, якого звинувачують у провалі реформи поліції та гальмуванні розслідувань нападів на активістів. Після зміни влади Аваков зберіг свою посаду та розповів, що не збирається йти у відставку. Причиною для відставки Авакова, за словами його заступника Антона Геращенка, не стане й інцидент у Кагарлику.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter