На Дніпропетровщині школи прийматимуть дітей-переселенців з Луганщини навіть без документів

Дата: 13 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Дітей-переселенців з Луганщини зараховуватимуть до шкіл у Дніпропетровській області за спрощеною системою.

Про це повідомили в Дніпропетровській ОДА. 

Фото: Ioana Moldovan

Нині в області до шкіл уже записалися майже 9 тисяч дітей-переселенців. Водночас загалом у регіоні зареєстровано понад 65 тисяч дітей-переселенців і орієнтовно 50 тисяч з них – діти шкільного віку

Щоб віддати дитину до школи, батькам або опікунам потрібно написати заяву в одній з найближчих. Загалом на Дніпропетровщині працюють 834 школи.

З документів знадобляться копія свідоцтва про народження та медична довідка, але якщо ці документи втрачено, досить буде довідки про взяття на облік як внутрішньо переміщеної особи.

В області маємо всі умови, аби приймати до шкіл дітей з гарячих точок. Навіть якщо учні пропустили щось із програми, педагоги допоможуть надолужити”, – каже заступниця голови обласної військової адміністрації Ольга Горб.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський відповів на петицію про заборону очного навчання у всіх навчальних закладах до кінця воєнного стану, яка на початку липня набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів. Він попросив уряд розглянути це питання. 

Цього року навчальний рік з 1 вересня в школах, університетах та закладах професійно-технічної освіти розпочнеться в режимі офлайн. Як відбуватиметься процес навчання в закладах, які перебувають у зоні бойових дій чи біля лінії фронту, залежить від ситуації з безпекою в країні.

За словами освітнього омбудсмана, укриття в закладах освіти мають бути такими, щоб під час повітряної тривоги в ньому могли одночасно розміститися всі, хто в цей момент перебуває в закладі освіти. Проте сьогодні в Україні тільки 8% шкіл мають такі бомбосховища.

Фотографія обкладинки: Дніпропетровська ОДА

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter