Зеленський просить уряд розглянути питання заборони очного навчання до завершення війни

Дата: 13 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію про заборону очного навчання у всіх навчальних закладах до кінця воєнного стану, яка на початку липня набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Відповідь опублікували на сайті офіційного інтернет-представництва президента України. 

Фото: Alex Kuhni

Зеленський нагадав, що, організовуючи початок навчального року в кожній окремій адміністративно-територіальній одиниці, зважатимуть на безпекову ситуацію, однак зазначив, що звернувся до прем’єр-міністра Дмитра Шмигаля з проханням опрацювати викладені в електронній петиції пропозиції та поінформувати про результати розгляду авторку звернення.

Ініціаторкою звернення є Марія Горшенева, і заборонити навчання в закладах у форматі офлайн до закінчення військових дій вона просила, бо: 

  • не всі навчальні заклади мають бомбосховища та шляхи евакуації;
  • учні не зможуть сконцентруватися на навчанні після закінчення повітряної тривоги;
  • дітям для щоденного очного відвідування школи потрібен портфель, канцелярія, книжки, зошити, а для онлайн-навчання – тільки телефон, ноутбук або комп’ютер.

Нагадаємо, що навчальний рік з 1 вересня в школах, університетах та закладах професійно-технічної освіти розпочнеться в режимі офлайн. Як відбуватиметься процес навчання в закладах, які перебувають у зоні бойових дій чи біля лінії фронту, залежить від ситуації з безпекою в країні.

За словами освітнього омбудсмана, укриття в закладах освіти мають бути такими, щоб під час повітряної тривоги в ньому могли одночасно розміститися всі, хто в цей момент перебуває в закладі освіти. Проте сьогодні в Україні тільки 8% шкіл мають такі бомбосховища.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter