На Дія.Освіта запустили освітній серіал про те, як відбудовувати українські міста і робити їх інклюзивними

Дата: 13 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Громадська організація STEM is FEM за ініціативи Міністерства цифрової трансформації України створила освітній серіал “Урбаністика”. В його епізодах фахівці розповідають, як з’являлися та розвивалися міста, як зробити їх безпечними та комфортними та якою може бути повоєнна відбудова України.

Про це виданню ZMINA повідомили в організації STEM is FEM.

Серіал є безкоштовним і подивитися його можна на Дія.Освіта.

“Урбаністика” складається із 17 епізодів, тривалість одного близько 12 хвилин. Серед тем, що висвітлює серіал, – дослідження міст та відповідальне громадянство, повоєнна відбудова та формування публічних просторів, інклюзивність та інноваційні проєкти будівництва. Із 12 вересня епізоди можна подивитись українською мовою, з 22-го – англійською. У кожній з версій доступні субтитри. Освітній онлайн-серіал розроблено в межах програми USAID “Мріємо та діємо”.

Також глядачі та глядачки зможуть виконати завдання після кожної серії та за підсумками всього курсу. Ті, хто пройде всі тести, отримають сертифікат про успішне проходження курсу.

“Уже зараз ми маємо думати про те, який вигляд матимуть українські міста в майбутньому. Для цього важливо знати, яким може бути громадський простір, чому інклюзивність – це важливо і загалом у яких містах ми хочемо жити. Серіал “Урбаністика” допоможе зрозуміти, як зробити міста комфортними для великої кількості жителів та для кожного окремого мешканця”, – наголосила заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан. 

Автори курсу переконані: серіал зацікавить і тих людей, які розглядають урбаністику як майбутню професію чи вивчають суміжні спеціальності, і тих, хто ще нічого не знає про цю галузь. Адже знання про те, як функціонують міста і чим їх можна вдосконалити, необхідні для всіх відповідальних громадян.

“Дівчата з ком’юніті STEM is FEM дуже чекали на освітні активності на тему урбаністики ще до початку повномасштабного вторгнення. Але після 24 лютого це набуло зовсім іншої актуальності. Як відновлювати зруйновані українські міста? Коли починати відбудову і на що звертати найбільше уваги? Що обов’язково залишити, а що – докорінно змінити? Я радий, що сьогодні українська молодь настільки цікавиться урбаністикою і що в нас є можливість зробити такий, доступний для всіх освітній продукт”, поділився ініціатор STEM is FEM Сергій Токарєв.

Освітній серіал створено з ініціативи Мінцифри для платформи Дія.Освіта за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в межах проєкту “Урбаністика” програми “Мріємо та діємо”, яка втілюється IREX у партнерстві з громадською організацією STEM is FEM.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter