На чоловіка, який в Одесі облаяв лікаря з протезами, склали адмінпротокол: йому загрожує штраф, виправні роботи чи арешт

Дата: 04 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Поліція склала адміністративний протокол щодо відвідувача ветеринарної клініки в Одесі, який облаяв лікаря-ветеринара Олексія Притулу за те, що той не зміг підійти до його собаки, оскільки має протези.

Про це йдеться на сайті поліції Одеської області.

Правоохоронці дізналися про інцидент під час моніторингу соціальних мереж, з’ясували час та місце, де відбулася подія, а також встановили правопорушника. Ним виявився 43-річний місцевий житель.

Поліціянти підтвердили, що відвідувача ветеринарної клініки обурило те, що лікар, оглядаючи його собаку, не міг підвестися зі стільця і підійти ближче, натомість просив відвідувача повернути тварину. Розлючений клієнт накричав на лікаря, нецензурно висловився у його бік та покинув його кабінет.

Зрештою лікар звернувся із заявою щодо притягнення до відповідальності відвідувача клініки. Поліціянти склали щодо чоловіка адміністративний протокол за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення – це дрібне хуліганство.

Стаття передбачає накладення штрафу від 51 до 119 гривень або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням 20% заробітку, або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

У поліції зазначили, що відвідувач свою провину визнав та вже попросив вибачення в лікаря.

Нагадаємо, що у березні цього року українська компанія BetterMe спільно з Всеукраїнським сучасним центром протезування, реабілітації та реконструктивної хірургії для усіх, хто постраждав від війни Superhumans, розробили навчальний курс “Спілкування без бар’єрів”.

Курс доступний у застосунку BetterMe: Mental Health та безплатний для всіх українців. У ньому йдеться про те, як правильно спілкуватися, як почати розмову, чи варто допомагати, як коректно запропонувати допомогу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter