На Черкащині вже засуджену за колабораціонізм жінку відправили до в’язниці на довічне за держзраду

Дата: 03 Липня 2024
A+ A- Підписатися

На Черкащині суд визнав винною у державній зраді та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України, вчиненому повторно, місцеву жінку. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Засуджена торік отримала вирок за колабораціонізм та виправдовування російського нападу на Україну. Події, що закидали їй у новій справі, вона вчинила під час іспитового строку. 

Слідчі кажуть, що жінка за завданням ФСБ передавала інформацію і точні координати військових об’єктів у Черкасах та області, а також у соцмережах виправдовувала російське вторгнення.

“У неї виявили відео “групи Вагнера” із вбитими військовослужбовцями ЗСУ, чорнові записи на підтвердження співпраці зі спецслужбою РФ, списки пропагандистських YouTube-каналів та ще низку доказів протиправної діяльності”, – кажуть слідчі. 

У СБУ, яка вела слідство у справі, додали, що засуджена намагалася влаштуватися до Черкаської обласної військової адміністрації. 

Суд відправив жінку до в’язниці на довічно та конфіскував усе майно.

В Україні вже понад сотню людей засудили за корегування російських обстрілів. 

Нагадаємо, що вже кілька разів ЄСПЛ визнавав українське довічне ув’язнення порушенням прав людини, бо такі вироки неможливо переглянути. 

Незаконною неможливість перегляду довічних вироків назвав й Конституційний Суд. Україна перебуває на першому місці серед пів сотні європейських країн за кількістю довічно ув’язнених людей, які не мають перспективи звільнення. До початку повномасштабного російського вторгнення таких налічували 1541. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter