На Буковині митрополит УПЦ МП вимагає від поліції відкрити справу проти двох видань

Дата: 27 Червня 2023
A+ A- Підписатися

На Буковині митрополит УПЦ МП Лонгін (Михайло Жар) вимагає від чернівецької поліції порушити кримінальне провадження проти журналістів видань “БукІнфо” та “Час” через “розпалювання міжконфесійної релігійної ворожнечі”.

Про це пише “Детектор медіа” з посиланням на вказані ЗМІ.

Скриншот з відео на БукІнфо

За повідомленнями обох редакцій, вони писали “правдиві викривальні фактологічні матеріали проти діяльності Лонгіна, УПЦ МП, які свідчать про їхню антидержавну суть під час російсько-української війни”.

Також, за твердженням журналістів, вони “надають інформацію з документальними подробицями антидержавної діяльності митрополита Лонгіна в його недалекому минулому”.

Зі свого боку Лонгін звинувачує їх у розпалюванні міжконфесійної релігійної ворожнечі та просить відкрити кримінальне провадження за частиною 1 статті 161 Кримінального кодексу України – “Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками”.

Медіа нагадали, що в травні 2023 року правоохоронці повідомили про підозру в розпалюванні міжрелігійної ворожнечі самому митрополиту.

Журналісти вважають звернення Лонгіна до поліції тиском на незалежні ЗМІ Буковини.

“Сподіваємося, що правоохоронні органи дадуть належну оцінку такому тиску і таки притягнуть до відповідальності справжніх розпалювачів міжрелігійної ворожнечі”, – йдеться в публікації на БукІнфо.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що СБУ зібрала доказову базу на керівника і секретаря Овруцько-Коростенської єпархії УПЦ МП, що на Житомирщині, і повідомила їм про підозру в порушенні рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter