На Авдіївському напрямку евакуаційний підрозділ поліції “Білий Янгол”, який вивозив цивільну, потрапив під удар російського дрона

Дата: 15 Червня 2024
A+ A- Підписатися
У Донецькій області під час евакуації цивільної жінки із села Новоселівка Перша, евакуаційний підрозділ поліції “Білий Янгол” потрапив під удар ворожого дрона, який влучив за 10 метрів від їхнього автомобіля.
 
Про це повідомили в поліції Донецької області.
 
Евакуація цивільних з Донеччини

“Смерть пройшла за 10 метрів: під час евакуації на Авдіївському напрямку “Білі янголи” потрапили під удар дрона. Ворожий безпілотник цілив по поліцейському авто, в яке щойно сіла цивільна жінка. Лише завдяки щасливому випадку екіпаж і пасажирка залишились живі”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це трапилося на Авдіївському напрямку у Новоселівці Першій, де на підступах до села йдуть важкі бої.

Так, “Білі Янголи” приїхали забрати 56-річну жінку, яка попросила порятунку, а коли жінка вже сиділа в авто, російські війська вдарили по цьому місцю дроном.

Правоохоронці також розказали, що вони евакуювали і 90-річного чоловіка з села Вовче, якого доставили до родичів у Мирноград. Дорога додому теж виявилася непростою – вздовж траси вибухали бомби.

Крім того, поліцейські приїздили до Желанного, де залишилось 116 жителів, яким доставили гуманітарну допомогу загальною вагою 900 кг. У момент розвантаження допомоги неподалік теж впали три керовані авіаційні бомби (КАБи).

Це селище постійно перебуває під обстрілом, були загиблі, тому місцеві живуть по підвалах, в одному – аж 20 осіб.

Від запропонованої правоохоронцями евакуації мешканці поки відмовляються.

Правоохоронці наголосили, що тим, кому потрібна допомога групи “Білий Янгол” на Авдіївському напрямку, треба зателефонувати по вказаному номеру: 066-56-19-102.

Крім того, в поліції Донеччини повідомили, що впродовж минулої доби росіяни поранили шістьох мешканців області.

Армія РФ завдала по регіону 2489 обстрілів. Під вогонь потрапили 8 населених пунктів.

“Ворог обстріляв міста Гірник, Дружківка, Курахове, Торецьк, селища Зарічне, Птиче, села Маркове, Новоукраїнка. Пошкоджено 62 цивільних об’єкти – 54 житлових будинки, заклад освіти, автотранспорт, критичну інфраструктуру”, – йдеться у повідомленні.

На Гірник росіяни скинули авіабомбу “КАБ-500” поранили 4 мирних жителів, пошкодили 16 багатоквартирних і 7 приватних будинків, навчальний заклад, критичну інфраструктуру.

Нагадаємо, впродовж 13 червня росіяни поранили дев’ятьох жителів Донеччини: шістьох цивільних у Селидовому і по одній людині у Торецьку, Кураховому та Красногорівці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter