МЗС: Україна не планує анексувати частину Курщини

Дата: 13 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Україна не планує анексувати територію Курської області РФ, що перебуває під контролем ЗСУ. 

Про це розповіли в МЗС. 

Ілюстраційне зображення. Фото: ЕРА

Речник МЗС Георгій Тихий каже, що “Україна не зацікавлена в тому, щоб забрати територію Курської області”, але хоче захистити життя громадян України. 

“Я просто нагадаю для довідки, що, зокрема, з районів Курської області тільки від початку цього літа і тільки по районах нашої Сумської області України було завдано більше двох тисяч ударів. Це РСЗВ, ствольна артилерія, міномети, дрони, 255 керованих авіабомб, більше сотні ракет. На жаль, в Україні немає достатньої можливості завдавати далекобійних ударів усією зброєю, яка наявна, щоб захиститись від цього терору, немає поки цих рішень, на яких ми наполягаємо. Тому є потреба за допомогою Сил оборони проводити звільнення цих прикордонних районів від російських військових контингентів, які завдають по Україні ударів або прикривають терор проти українців”, – пояснює Тихий. 

Операція ЗСУ в Курській області РФ почалася 6 серпня. Відтоді під контроль українських військових перейшло близько однієї тисячі квадратних кілометрів території. 

Речник МЗС наголошує, що ЗСУ – “цивілізована європейська військова сила, яка повністю дотримується законів і звичаїв ведення війни, міжнародного гуманітарного права”.

Тихий нагадав, що для того, щоб Україна перестала входити на територію РФ, російській владі слід чимшвидше “погодитися на відновлення справедливого миру”.

Нагадаємо, що українські правники вже почали дискусію щодо дотримання Україною міжнародного права під час військових дій на території РФ. До прикладу, можете прочитати колонку правозахисника Сергія Зайця про те, як діяти українській владі, щоб дотриматися стандартів прав людини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter