МЗС Канади викликало російського посла через мову ворожнечі щодо ЛГБТ-спільноти

Дата: 29 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

У понеділок 28 листопада Міністерство закордонних справ Канади викликало посла Росії Олега Степанова у зв’язку з дописами російського дипломатичного представництва у твіттері, які містили гомофобні твердження.

Про це повідомила речниця глави МЗС Канади Емілі Вільямс у коментарі виданню “The National Post”.

Фото: Imago

“Не дивно, що росіяни знову обрали пропаганду ненависті. Це атака на канадські цінності прийняття і толерантності. Міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі доручила Міністерству міжнародних справ Канади викликати російського посла, щоб повідомити йому про це”, – зазначила Вільямс.

З минулого четверга посольство Росії в Канаді поширювало у своїх соцмережах дописи проти ЛГБТ. Приміром, в одному з них російське посольство опублікувало у твіттері фотоілюстрацію ЛГБТ-прапора зі знаком заборони над ним, а також повідомлення про те, що “сім’я – це чоловік, жінка й діти”.

Після цього посольство запропонувало міністерці Канади з питань спорту Паскаль Сент-Онж, яка є відкритою лесбійкою, “дослідити та пояснити”, як вона “з’явилася на цей світ”. Твіт супроводжувався зображенням сім’ї Романових, яка правила Росією до страти в 1918 році.

Після критики дипломатичне представництво РФ опублікувало більше десятка твітів, спрямованих проти ЛГБТ-людей, і повідомлень, що засуджують “неоліберальний порядок денний” Канади та її союзників.

В одному з них процитували колишнього прем’єр-міністра Канади П’єра Елліота Трюдо: “Державі немає місця в спальнях нації. Зараз було б дуже доречно доповнити його не менш важливим коментарем: “Немає місця спальні в уряді”.

Твіти російського посольства викликали шквали критики як у Канаді, так і за її межами, яка триває вже кілька днів.

Нагадаємо, що російського посла у Канаді Степанова вже викликали до канадського МЗС, щоб показати фотографії звірств, вчинених російськими окупантами у Бучі та Ірпені на Київщині. 

Судячи з повідомлень російських медіа, Степанов сходив на зустріч, що тривала близько пів години, й назвав її “політичним демаршем”. Російський дипломат у відповідь на демонстрацію зображень жертв російської окупації на Київщині почав розповідати про нібито сфабрикований характер фото й повторювати пропагандистські тези, зокрема, звинувачуючи у Бучанській різанині українців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter