МВС Росії оголосило в розшук Гройсмана, Стеця та Авакова і ще низку українських посадовців

Дата: 07 Травня 2024
A+ A- Підписатися

МВС Росії оголосило в розшук колишнього секретаря РНБО України Олексія Данілова, експремʼєр-міністра Володимира Гройсмана, ексміністра внутрішніх справ Арсена Авакова, ексміністра інформаційної політики Юрія Стеця та колишнього міністра закордонних справ України Павла Клімкіна. 

Про це повідомляє російське видання “Настоящее время” з посиланням на базу даних відомства. 

Фото: Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Так, Володимир Гройсман і Павло Клімкін розшукуються за статтями кримінального кодексу, проте за якими саме – не уточнюється. У квітні Слідчий комітет Росії звинуватив їх у “вчиненні обстрілів та інших злочинів на Донбасі”.

У цьому ж переліку фігурував і колишній міністр інформаційної політики Юрій Стець (2014–2019), якого також оголосили в розшук за неназваною статтею. 

Олексія Данілова та Арсена Авакова теж розшукують за неназваною статтею кримінального кодексу. 

Раніше МВС Росії також оголосило в розшук президента України Володимира Зеленського, експрезидента України Петра Порошенка і командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Павлюка.

Нагадаємо, що в березні цього року Басманний районний суд Москви заочно “арештував” голову Служби безпеки України Василя Малюка. Його оголосили у федеральний та міжнародний розшук.

Минулого року, 11 вересня, Басманний районний суд Москви заочно “заарештував” мера Дніпра Бориса Філатова. На нього нібито завели справу щодо підбурювання до геноциду. 

Заочно заарештували й телеведучу Машу Єфросиніну. Судячи з документів, опублікованих на сайті суду, Єфросиніній закидають поширення “фейків” про російську армію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter