Російський суд заочно заарештував міського голову Дніпра Бориса Філатова

Дата: 11 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

11 вересня, у понеділок, Басманний районний суд Москви заочно заарештував мера Дніпра Бориса Філатова. На нього нібито завели справу щодо підбурювання до геноциду. 

Про це повідомляє російське видання “Медіазона” з посиланням на рішення суду.

Борис Філатов. Фото: Дніпропетровська міська рада

Крім того, міністерство внутрішніх справ РФ оголосило Філатова в розшук.

“Медіазона” пише, що Філатову закидають статтю про розпалювання ворожнечі, а також приниження людської гідності з погрозою застосування насильства.

Водночас у квітні 2023 року слідчий комітет РФ писав, що проти Філатова порушили справу про підбурювання до геноциду.

На “арешт” відреагував і сам Філатов. 

“Сьогодні мене заочно заарештував Басманний суд у Москві. Після того як їхній міністр закордонних справ особисто цитував мене на Радбезі ООН, вважаю цей свій “арешт” найвищим визнанням моїх заслуг перед Україною.

Суд на болотах арештував саме мене – простого міського голову одного з українських обласних центрів. Не вищого державного чиновника, керівника ВЦА чи парламентаря. А просто керівника однієї з громад”, – написав він.

Нагадаємо, що в травні Басманний районний суд Москви заочно заарештував телеведучу Марію Єфросиніну. Судячи з документів, опублікованих на сайті суду, Єфросиніній закидають поширення “фейків” про російську армію.

Єфросиніна – не перша українська журналістка, яку заочно заарештували в Росії. Торік такий самий захід російський суд обрав для Дмитра Гордона

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter