У Росії оголосили в розшук голову СБУ Василя Малюка

Дата: 26 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Басманний районний суд Москви заочно “арештував” голову Служби безпеки України Василя Малюка. Його оголосили у федеральний та міжнародний розшук.

Про це повідомили в судах загальної юрисдикції Москви.

Фото: вікіпедія

Там зазначили, що Малюку обрали “запобіжний захід” у вигляді тримання під вартою на два місяці. Відлік терміну має початися з моменту його екстрадиції на територію РФ чи його затримання в Росії. Малюка звинувачують у “скоєнні терористичного акту”.

У відповідь на це сам голова СБУ заявив, що “рішення про арешт від кишенькових суддів кремля не заслуговує на жодну увагу”.

“Мене, як і всіх українців, цікавить лише один суд – над їх господарем Путіним. Робимо все, від нас залежне, аби побачити цього військового злочинця на лаві суду Гааги якомога скоріше”, – сказав Малюк.

Раніше ZMINA писала, що Басманний районний суд Москви також заочно заарештував українську активістку, експертку Інституту масової інформації Ірину Земляну. Суд звинуватив Земляну в тому, що вона 9 травня 2022 року облила буряковим соком посла Росії в Польщі Сергія Андрєєва, хоча сама вона неодноразово заявляла, що не обливала російського посла і не є винною в інциденті, попри те що брала участь в акції до 9 травня 2022 року у Варшаві. 

Нагадаємо, що минулого року, 11 вересня, Басманний районний суд Москви заочно заарештував мера Дніпра Бориса Філатова. На нього нібито завели справу щодо підбурювання до геноциду. 

Заочно заарештували й телеведучу Машу Єфросиніну. Судячи з документів, опублікованих на сайті суду, Єфросиніній закидають поширення “фейків” про російську армію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter