МВС із некрологів зібрало базу з даними більш ніж 72 тисячі російських військових

Дата: 21 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Міністерство внутрішніх справ України зібрало підтверджені з відкритих джерел дані щодо вбитих в Україні понад 72 тисячі російських військових та інших членів російських формувань. 

Про це розповіли у Нацполіції. 

Скриншот сайту

Ресурс з назвою “Потерь.Нет” створили торік. 

Автори сайту в його назві обіграли заяви російських військових високопосадовців, які від початку вторгнення в Україну всього тричі повідомляли про втрати власної армії, а їхня кількість нібито не перевищила й шести тисяч убитими. Своєю чергою українська влада не приховує даних щодо втрат ЗСУ. Так, за даними президента Володимира Зеленського, на полі бою загинула щонайменше 31 тисяча захисників та захисниць. 

Наповненням бази вбитих російських військових займається Національна академія внутрішніх справ. 

“За цей час ми зібрали інформацію про понад 40 тисяч вбитих ворогів. Дана робота є джерелом доступної інформації про реальні втрати – важливим елементом інформаційної війни”, – каже начальник аналітичного відділу Центру кримінальної аналітики, керівник робочої групи Дмитро Овсянюк.

З відкритих джерел дані щодо російських втрат в Україні збирають також російські журналісти видань “Медіазона” та BBC. Їм вдалося підтвердити дані щодо 47 тисяч вбитих. 

Нагадаємо, що Україна на другий день російського вторгнення просила Міжнародний комітет Червоного Хреста допомогти з вивезенням більш ніж трьох тисяч тіл російських військових. Невдовзі президент України, розмовляючи з журналістами опозиційних російських видань, казав, що влада Росії взагалі не цікавиться долею загиблих. 

Тіла російських військових зберігають у моргах та спеціальних вагонах “Укрзалізниці”. У 2022-му, обстрілюючи Харків, російські військові поцілили в один з таких. 

У Росії влада вважає, що дані про вбитих на війні в Україні росіян морально розкладають самих росіян. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter