МОЗ: зі скандальним переможцем тендеру на відбудову “Охматдиту” ще не підписали договір

Дата: 02 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Адміністрація лікарні “Охматдит” та МОЗ не підписували жодних договорів з фірмою ТОВ “Буд-технолоджі”, яка мала за втричі завищеними цінами відбудувати корпус закладу, зруйнований російськими військовими. 

Про це розповів на брифінгу міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко

На відбудову лікарні “Охматдит” відгукнулось загалом 14 компаній, втім, та, яку обрали для проведення робіт, увійшла у трійку за вартістю. Інші компанії пропонували від 42 до 286 мільйонів гривень. 

Посадовці влаштували пресконференцію, на якій Ляшко розповів, що з компанією “Буд-технолоджі” жодних документів не підписали. У повідомленні “Охматдиту”, що оприлюднили напередодні, фірму називали “остаточним переможцем” тендера. 

“Жодного договору немає і не було підписано. Тільки розглядалися певні компанії для того, щоб подати на затвердження. Жодного документа ніхто не підписував ні зі сторони фонду, ні зі сторони “Охматдиту”, ні зі сторони Міністерства охорони здоров’я”, – сказав Ляшко. 

При цьому посадовці додають, що компанію, яку обрали для відбудови, перевірили. Питання щодо доброчесності не виникло лише щодо “Буд-технолоджі”.

У підсумку тендер тепер мають провести наново.

 

Ймовірну корупцію на відбудові “Охматдиту”, на яку пожертвували понад мільярд гривень з різних джерел, викрив журналіст Юрій Ніколов. До цього він вже викривав оборудки із закупівлями у Міноборони.

Попри заяви тодішніх посадовців відомства про непричетність та розповіді, що викриття є “інспірованою та спланованою історією”, у якої є різні бенефіціари, розкрадання на харчах за часів міністра Резнікова підтвердила Рахункова палата.

Нагадаємо, що корупція руйнівно впливає на права людини.

Фотографія обкладинки: Віталій Носач / РБК-Україна

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter