МОЗ спільно з Facebook запускає сервіс інформування про коронавірус

Дата: 16 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Міністерство охорони здоров’я разом із соціальною мережею Facebook запускає сервіс миттєвого інформування про коронавірус в Україні.

Про це повідомили у відомстві. 

МОЗ та Facebook запускають сервіс миттєвого інформування про коронавірус в УкраїніУкраїнці отримуватимуть від Facebook…

Опубліковано Міністерство охорони здоров'я України Неділя, 15 березня 2020 р.

Сервіс вирішили запустити з огляду на щораз більшу потребу користувачів соцмережі в коректній та своєчасній інформації. Розробники повідомили, що в стрічці новин фейсбука автоматично з’являтиметься повідомлення з посиланням на урядове джерело з достовірною інформацією. Водночас мова сповіщення буде відповідною до налаштувань профілю користувача.

“Це дасть можливість швидко отримувати актуальну та достовірну інформацію щодо коронавірусу з офіційних джерел МОЗ України, таких як офіційний вебсайт міністерства moz.gov.ua та сайт із відповідями на основні питання про COVID-19 covid19.com.ua”, – повідомили в МОЗ.

Трохи пізніше, як розповіли в міністерстві, з’явиться search modules – сповіщення для тих, хто сам шукає інформацію про коронавірус. 

14 березня в МОЗ розповіли, що інформуватимуть українців про коронавірус через смс-повідомлення. Короткі й чіткі інструкції, в яких прописано правила особистої гігієни та основні рекомендації для боротьби з коронавірусом, надіслали на телефони користувачів мобільних телефонів. 

Нагадаємо, що задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні запровадили карантин на три тижні. Обмеження ввели, зокрема, на проведення масових заходів, у яких заплановано участь 200 та більше осіб. Також із 12 березня до 3 квітня не працюватимуть навчальні заклади. Крім того, мер Києва Віталій Кличко ввів у місті обмеження на публічні заходи кількістю понад 60 осіб. Водночас, за його рішенням, мають закритися кінотеатри й призупинити діяльність розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах. 

Унаслідок карантину закрили громадську приймальню Омбудсмана в Києві та перенесли проведення 17-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. 

Через підозру на коронавірус у Горлівці її мешканців планують не пускати на підконтрольну територію, однак, на думку адвокаційної менеджерки Центру прав людини ZMINA Альони Луньової, запровадження таких заходів є доволі ризикованим

 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter