МОН рекомендує відправити на дистанційку всіх, окрім молодшої школи та дитсадків

Дата: 26 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Міністерство освіти та науки  надіслало засновникам і керівникам закладів освіти листи щодо організації освітнього процесу, в яких рекомендує перевести учнів та студентів на дистанційне навчання.

Про це повідомили в МОН.

Фото: КМДА

Тимчасово змінити форму навчання пропонують через погіршення епідеміологічної ситуації в регіонах. За кілька тижнів, як прогнозує міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, в Україні можуть фіксувати вже від 40 до 60 тисяч хворих на коронавірус за добу.

Посадовці МОН, порадившись із колегами з МОЗ, рекомендують: 

  • у закладах загальної середньої освіти учнів 5–11-х класів відправити на дистанційку щонайменше на два тижні;
  • у закладах професійної (професійно-технічної) освіти організувати перехід на навчання за дистанційною та/або змішаною формою з внесенням відповідних змін до графіка освітнього процесу та розкладу занять. Посадовці не зазначають у разі цих закладів чіткого терміну переходу на дистанційку;
  • у закладах фахової передвищої, вищої освіти усіх форм власності та сфер управління запровадити дистанційне навчання з 27 січня до 25 лютого, також урахувавши необхідні зміни до графіка освітнього процесу та розкладу занять. 

Попри це діти в садочках та учні 1–4-х класів можуть відвідувати заклади освіти незалежно від епідемічної ситуації. Щодо вищих військових навчальних закладів, вищих закладів зі специфічними умовами навчання, військових навчальних підрозділів ЗВО, військових коледжів сержантського складу та фахових коледжів зі специфічними умовами навчання, то вони мають організовувати освітній процес відповідно до рішень тих держорганів, у сфері управління яких перебувають.

“Необхідно провести додаткову роз’яснювальну роботу з колективами закладів щодо організації освітнього процесу в умовах карантину, а також організувати інформування працівників і здобувачів освіти про заходи, спрямовані на запобігання поширенню коронавірусу, заборону перебування в закладі освіти сторонніх осіб тощо”, – закликали в міністерстві. 

Нагадаємо, що понад половину українських школярів негативно оцінюють дистанційку. 

Загалом після закриття шкіл на карантин у світі сотні мільйонів дітей не змогли отримати доступу до дистанційного навчання попри те, що освіта є одним з основних прав людини, що закріплено в статті 26 Загальної декларації. 

Фотографія обкладинки: Троїцьке.City

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter