Міська влада Енергодара попередила містян про провокації, які готують росіяни на день міста

Дата: 12 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Енергодарі російські військові готують провокації, а тому містян закликали не відвідувати масових акцій, які можуть проводити 12 червня у місті. 

Про це з посиланням на дані джерел, наближених до українських спецслужб, повідомив мер Енергодара Дмитро Орлов

Фото: телеграм-канал Енергодар

12 червня в Енергодарі мали б святкувати 52-й день міста, дата якого збігається з днем Росії.

Напередодні у місцевому телеграм-каналі опублікували фотографії російських військових, які заносили ручні переносні зенітно-ракетні комплекси на дах 14-поверхової будівлі напроти МПК “Сучасник”. Саме там окупанти планували провести “святкові заходи”.

“Задля вашої безпеки протягом 12 червня не відвідуйте в Енергодарі масових заходів, що планують проводити рашисти!” – закликав Орлов. 

“Святкові заходи” з нагоди дня Росії окупанти проводять не тільки в Енергодарі, але й в інших тимчасово окупованих містах. Однак, наприклад, на Херсонщині місцеві жителі проігнорували “свято”. Водночас представники руху українського опору розклеїли в Херсоні листівки з QR-кодами, за якими можна детальніше ознайомитись із пропозиціями “Здав окупанта — отримай гроші” тощо.

Нагадаємо, що до Енергодара російські військові увійшли 5 березня. Невдовзі у місті почалися проблеми з харчами, ліками, а окупанти почали залякувати містян, викрадаючи деяких прямо посеред вулиць.

Випадки мародерства та викрадення цивільних в Енергодарі почастішали. 

Фотографія обкладинки: телеграм-канал Енергодар

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter