Міськрада Рівного не оскаржуватиме рішення суду, яким скасували заборону проводити ЛГБТ-заходи у місті

Дата: 11 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Рівненська міська рада не оскаржуватиме рішення суду, яким скасували заборону місцевих депутатів щодо проведення ЛГБТ-заходів у місті.  

Про це повідомляє Суспільне із посиланням на очільника Рівного Володимира Хомка. 

Мер Рівного Володимир Хомко

“Я тоді не був на сесії і дуже шкодую, бо якби був – точно це питання не виносив би. Рада не могла не програти це питання, бо по законодавству України міська рада не може приймати таких рішень. Це може робити лише суд”, – прокоментував мер.

Він також зазначив, що рішення щодо обмеження ЛГБТ-заходів “було піарного характеру, але абсолютно дурне і це всі розуміють”:

“Не треба було цю тему чіпати, ніхто тут тих парадів не збирався проводити. Ну вже вляпались… Ніхто не буде ту апеляцію подавати, бо вона без смислу, вона буде програна. Ті задовольнили своє его, а ті – своє, але і тим, і тим воно до лампочки”. 

Нагадаємо, що 24 грудня на сесії Рівненської міської ради депутати заборонили проведення маршів представникам ЛГБТ-спільнот, які вони назвали “пропагандою девіантної статевої поведінки”. З критикою такого рішення виступили правозахисники, оскільки воно “прямо порушує права і свободи людини”, та закликали його скасувати.  Пізніше міська рада Рівного програла суд першої інстанції щодо заборони проведення на території міста ЛГБТ-заходів.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter