Міносвіти оновило перелік громад за рівнем безпеки

Дата: 09 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Міністерство освіти і науки України затвердило перелік територіальних громад за рівнем ризику безпеки в системі освіти.

Про це повідомили на сайті МОН.

Джерело: nus.org.ua

Перелік складено на основі Методики оцінювання ризиків, затвердженої постановою Кабінету Міністрів від 2 серпня 2024 року №866. Вона передбачає пʼять рівнів:

1. Непереборний – тимчасово окуповані території та громади, де тривають активні бойові дії.

2. Дуже високий – можливість початку бойових дій. У цих громадах заклади розташовані на відстані до 45 км від лінії активних бойових дій, а також на відстані до 45, 30 або 15 км від кордонів з РФ, Республікою Білорусь та Республікою Молдова в межах Придністровського регіону відповідно.

3. Високий – до нього належать громади, заклади освіти яких розташовані поза ризиком артилерійського ураження на відстані до 60 км від лінії активних бойових дій або територій, де зберігається ризик початку бойових дій. Також тут залишається високий ризик обстрілів іншими засобами ураження, наприклад авіаудари. Окрім того, до цього рівня ризику можуть належати території поряд з інфраструктурними об’єктами. 

Іншим критерієм є розташування закладів освіти громади в межах 135, 60 або 30 км від кордонів з РФ, Республікою Білорусь та Республікою Молдова в межах Придністровського регіону відповідно. 

4.  Помірний – отримали громади, заклади яких розташовані в межах 90 км від активних або можливих бойових дій, а також на відстані до 270, 90 і 45 км від кордонів з РФ, Республікою Білорусь та Республікою Молдова в межах Придністровського регіону відповідно. 

5. Задовільний – ризик, за якого заклади освіти можуть побудувати відносно безпечний та повноцінний очний формат навчання.

Методика оцінювання ризиків безпеки застосовується до закладів освіти всіх типів та форм власності, уточнили в МОН.

Таке зонування допоможе враховувати безпекові ризики під час розроблення освітніх політик, вибору місць для укриттів та відновлення очного або змішаного навчання.

З переліком громад можна ознайомитися тут.

Про особливості навчання та ризики сфери освіти в умовах війни читайте в матеріалі ZMINA

Шкільна освіта в умовах війни: чому нова політика МОН з дистанційки вдарить по переселенцях і дітях в окупації

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter